Solari i KOMRA-s paraqet Black Panther dhe Modulet e Leopardit të Amurit

Athinë, Greqi, 10 shtator 2013 – RECOM Solar AG, një prodhues kryesor evropian i produkteve solare fotovoltaike (PV), njoftoi sot se kompania do të ekspozojë në XXX. Në XXX, ekspozita kryesore e Mbretërisë së Bashkuar për industrinë diellore që zhvillohet në XX nga XX deri në XX 2013, Kompania do të shfaqë produktet e saj më të fundit të moduleve PV multi- dhe monokristalline. Produktet Recom Solar janë çertifikuar kohët e fundit në Skemën e Çertifikimit të Mikrogjenerimit (MCS) të Mbretërisë së Bashkuar.

The black në kornizë "black-on-black" panther Series ofron një integrim të vazhdueshëm në çatitë rezidenciale, ndërsa seria Amur Leopard me efikasitet të lartë dhe performancë të lartë kursen kostot për zhvilluesit e projekteve komerciale dhe utilitare.

Sipas statistikave më të fundit të Departamentit të Energjisë dhe Ndryshimeve Klimatike (DECC) të Mbretërisë së Bashkuar, Mbretëria e Bashkuar arriti një kapacitet të instaluar PV kumulativ prej 2,469 MW që nga 31 gushti 2013. Kapaciteti PV i sapo instaluar në 8 muajt e parë të vitit 2013 është prej 769 MW. "Tregu i Mbretërisë së Bashkuar është një treg strategjik për KOMRA-n," tha Hamlet Tunyan, Kryeshef Ekzekutiv i RECOM-it. "Produktet tona kanë provuar performancën në terren. Ne fituam klientët me rendimentet tona të cilësisë së lartë dhe moduleve, të cilat janë vërtetuar nga testet laboratorike brenda shtëpisë si dhe institutet e pavarura të testimit," shtoi Tunyan.

Na ndiqni:
Rreth punës
RRETH KOMPANISË
RECOM qëndron në krye të industrisë së Energjisë Diellore dhe ka krijuar degë të korporatave në mbarë botën. Në të gjitha operacionet e saj, kompania mban 'praktikat më të mira në punë' dhe mban standardet më të larta etike. RECOM është një punëdhënës me mundësi të barabarta, i cili krenohet me prejardhjen e tij të larmishme dhe ka zhvilluar fuqinë punëtore të saj bazuar vetëm në aftësitë dhe ekspertizën.


RRETH PUNËS
Ne po kërkojmë një Menaxher të Zhvillimit të Biznesit për të krijuar dhe mbajtur marrëdhënie me klientët në tregun gjerman.
Në detaje:
Identifikimi i mundësive të biznesit duke vlerësuar perspektivat dhe segmentimin e industrisë; Hulumtimi dhe analiza e mundësive të shitjes.
Ekzekutimi i planit të shitjes në përputhje me qëllimet dhe objektivat.
Ndërtimi dhe mbajtja e marrëdhënieve me klientin, garantimi i kënaqësisë së klientit, blerja e biznesit të ri dhe garantimi i besnikërisë së klientit.
Përgatitja e raporteve të shitjes duke mbledhur, analizuar dhe përmbledhur informacionin.
Ruajtja e shërbimit të klientit me cilësi të lartë dhe përfaqësimi i kompanisë në përputhje me vlerat e saj thelbësore.


ÇFARË TË DUHET?
Gjuhë – Rrjedhshëm në anglisht dhe gjermanisht.
Përvoja – Një përvojë minimale prej 1 viti në shitjet e kanaleve brenda një mjedisi korporativ.
Promptness – Ne kemi nevojë për një person të motivuar, të orientuar nga njerëzit.
Aftësitë organizative – Vëmendje e fortë ndaj detajeve dhe aftësive të provuara organizative dhe të menaxhimit të kohës
Qëndrim – Pamje shumë profesionale, karakter dhe sjellje.
Zgjidhja e problemeve – Aftësitë për zgjidhjen e problemeve dhe aftësia për të punuar nën presion dhe afate të shtrënguara.
Stili i jetesës – Fleksibiliteti dhe aftësia për të udhëtuar
Pasioni për energjinë diellore